Actueel Archief

Welkom bij Webfilter!

20-12-2013

Met trots presenteert de redactie van Filter deze geheel vernieuwde website. De afgelopen maanden hebben we samen met de stagiaires Sanne van der Meij en Dominique de Vet hard gewerkt aan de ontsluiting van het Filter-archief en aan de eerste digitale publicaties die speciaal voor Webfilter geschreven zijn. Wij nodigen u van harte uit om zelf te ontdekken wat de nieuwe website te bieden heeft aan oud én nieuw vertaalmateriaal.

Stagiaires (1)

Met de nieuwe Webfilter is het podium dat Filter vertalers en vertaalwetenschappers biedt uitgebreid met een digitale component. We hopen dat we de zichtbaarheid van de vertaalwereld zo nog meer zullen vergroten en dat ook op de Webfilter een levendige uitwisseling van gedachten ontstaat. De digitale publicatievorm biedt bovendien de mogelijkheid om de geschreven teksten aan te vullen met beeld en geluid. In het Grunbergdossier vindt u bijvoorbeeld een film waarin Grunbergs vertalers aan het woord komen.

Wilt u zelf een bijdrage leveren aan de website in de vorm van een blog, een ingezonden brief, een recensie, een artikel of een kijkje in de keuken van uw vertaalwerk of vertaalstudie? Aarzel niet en stuur uw bijdrage naar de webredactie.